Keftedes

keftedes Grieks eten valt vaak in de smaak bij mensen. Het bevat vaak een flinke vleug knoflook en verse ingrediënten zoals tomaten. Ook dit gerecht is typisch Grieks maar misschien iets minder bekend dat de souvlaki of de moussaka die ik al eerder maakte. Ik vind dit gerecht heerlijk om weer even een vleugje Mediterranee in huis te halen…

Ingrediënten:
500 gram gehakt (runder of gemengd)
1 grote ui gesnipperd
3 tenen knoflook geperst
1 ei
3 eetlepels paneermeel
4 eetlepels bloem
peterselie
olijfolie
1 pakje tomatenpulp
3  verse tomaten in blokjes gesneden
1 eetlepel suiker
2 laurierbladen
50 cc witte wijn
peper & zout

Bereiding:
Bak de ui en de knoflook kort in wat olijfolie zodat ze wat geur afgeven en glazig worden. Meng het gehakt met het paneermeel, ei, gesnipperde ui, knoflook en peterselie. Kneed dit met de hand goed door elkaar en maak er daarna balletjes van. Rol de balletjes stuk voor stuk door de bloem. Verhit de pan en bak de balletjes lekker bruin. Ondertussen kan je een pannetje op zetten en daarin de tomatenpulp verwarmen. Doe daarbij de in blokjes gesneden tomaten (eventueel kan je deze ontvellen maar ik vind het nooit een probleem om deze in m’n saus te hebben), suiker, laurierbladen, witte wijn en naar smaak peper en zout bij. Om het een beetje smeuig te maken doe je er een flinke scheut olijfolie bij. Laat dit zachtjes pruttelen zodat de smaken lekker vrij komen. Als de balletjes goed gaar zijn giet je de saus er overheen en laat je het samen nog een minuut of twee staan op laag vuur. Serveer het met een ovengebakken pitabroodje en een verfrissende salade.

 

post bottom


Posted in FOOD | February 5th, 2013 4 comments

Natasja - Watzijzegt.com - February 6, 2013

Oh dat klinkt goed! Ik maakte ze weleens uit een pakje (shame on me) maar dit is net zo makkelijk en waarschijnlijk nog lekkerder ook.


Angelina - February 6, 2013

Ziet er heerlijk uit zeg!!


Eva - February 7, 2013

Klinkt echt super lekker!


Bianca - February 9, 2013

Van moussaka ben ik niet zo fan, dit gerecht lijkt me wel erg lekker!