Lago di Garda

Het is misschien wel de meest bezochte plek in Italië: het Gardameer! En dat is niet voor niets zo. Lago di Garda, zoals de Italianen het meer noemen, is enorm veelzijdig. De natuur is daar op haar best en de sfeer die er hangt is onbetaalbaar. Wat helemaal ideaal is, is dat het goed aan te rijden is met de auto. Vanuit Nederland doorkruis je Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland, en een klein eindje over de grens met Italië begint dit enorme meer al.

Rondom het meer heb je verschillende accommodaties. Van superluxe hotels tot gezellige campings, er is gewoon voor ieder wat wils! Het is maar net waar jij waarde aan hecht. Toen ik hier samen met een vriendin was zaten wij op een rustige camping in het zuiden van het Gardameer. ‘s Ochtends kon je een verfrissende duik maken in het Gardameer, want daar grensde deze camping direct aan. Na de duik kon je meteen door naar het supermarktje dat versgebakken broodjes verkocht. Voor de tent genoten we van het Italiaanse zonnetje en ons welverdiende broodje.

Sirmione is een klein stadje gelegen op een smal schiereiland in het Gardameer. Via een brug kom je in het autovrije centrum waar je, je ogen uit zal kijken. Overal zie je de helderblauwe kleur van het meer, met daaromheen een prachtig decor van oude gebouwen. Ook de burcht is zeker een bezoekje waard, vanaf de torens heb je een eindeloos uitzicht over het meer. Slenter vooral ook even door de steegjes, ga even op een terrasje zitten en geniet van de mensen die rondlopen.

Ben je meer van het uitgaan? Ook daar zijn genoeg plekken voor te vinden rond het Gardameer. Bijvoorbeeld Desenzano del Garda. Dit wordt gezien als dé uitgaansplek van het gebied. Het is een enorm schouwspel om ‘s avonds de goedgeklede Italianen trots rond te zien paraderen over de straten van deze stad. De één ziet er nog gelikter uit dan de ander.

Als je echt voor de natuur komt kom je ook aan je trekken rondom dit fascinerende meer. Overal vindt je rotspartijen, grotten, watervallen en mooie vergezichten. De bergen die het meer omlijsten zijn soms zelfs hoger dan 2000 meter, een unieke manier om vanaf dat punt het meer te bekijken. Trek je wandelschoenen aan en ga eropuit. Wil je liever te fiets het gebied verkennen? Ook hier weten de Italianen de wens van de toerist te bevredigen. Vaak kan je bij je accommodatie een fiets huren. Mocht je iets minder sportief zijn aangelegd, dan zijn er voldoende wegen waarmee je dit gebied per auto kan gaan ontdekken.

Heb ik je nu nieuwsgierig gemaakt en wil jij ook naar het Gardameer toe voor een onvergetelijke vakantie. Boek dan nu je autovakantie naar Lago di Garda!

garda1

garda7

garda6

garda5

garda4

garda3

garda2


Posted in UNCATEGORIZED | February 1st, 2013 4 comments

Dina - February 1, 2013

Ik ben daar nog nooit geweest, maar het lijkt me zo mooi!


Nanda - February 1, 2013

Het Gardameer trekt me niet zo, maar zo te zien is de omgeving wel prachtig!


Angelina - February 1, 2013

Het trok mij eigenlijk nooit zo, maar na je verhaal en foto’s. Ziet er prachtig uit!


Daniëlle - February 1, 2013

Het is zo heerlijk daar! Ik ben deze zomer weer drie weken daar 🙂