Prague day two and three

Toen ik wakker werd hoorde ik het al; het getik tegen het raam, ja hoor het regende. Ik draaide me nog een keer om en op het laatste moment besloten we snel naar het ontbijt te gaan voordat het zou sluiten. We schepten een paar keer extra op, namen nog een kop koffie en na een tijdje dropen we weer af naar de kamer. Het regende inmiddels gigantisch hard, en veel zin om naar buiten te gaan hadden we niet dus al snel stond de laptop op het bed met de kerstfilm ‘Love Actually’ aan.

Nadat de film afgelopen was hebben we toch maar de stoute schoenen aangetrokken. Het was kliederig nat buiten en we trokken een sprintje naar het metrostation. Daar stapten we in de metro richting Narodni, want daar zou een gezellig restaurant/cafe zitten. Al snel vonden we Cafe Louvre. We stapten binnen en een man in kostuum stond ons te woord en leidde ons naar een tafeltje bij het raam. Hij knikte beleefd en wij namen plaats. Met angst en beven bekeken we de menukaart, want deze chique tent zal er wel leuke prijsjes op na houden. Gelukkig was dit niet het geval en voor een zeer acceptabele prijs genoten we van een heerlijke lunch incluis de lekkerste chocoladetaart on the whole wide world. Yum!

We genoten nog wat na en liepen daarna een rondje door dit deel van de stad. Helaas was het weer nog steeds barslecht dus werd het weer tijd om onderdak te zoeken in het hotel. Na een flinke middagdut vonden we het wel weer tijd om een restaurant uit te proberen. Deze stond in iedere geval nog op ons lijstje. Een minuut of 5 lopen van ons hotel vonden we restaurant U Sadlu en genoten we van een voortreffelijke goulash met een heerlijke witte wijn. Een toetje kon er niet meer bij na deze ontzettende vreetdag…

De laatste dag in Praag slenterden we vooral door de oude steegjes en over het grote plein. We dronken een bakje thee in een gezellig cafe’tje, kochten wat souvenirs voor thuis en genoten van de zon want die was inmiddels wel gaan schijnen! We hebben een heerlijk weekend gehad in deze mooie stad en ik kan het iedereen aanbevelen. Zoek vooral goed uit naar welke restaurantjes je gaat want er zitten zeker een paar pareltjes tussen!

051

052

053

site22

057

058

060

061

063

066

067

068

070

post bottom


Posted in TRAVEL | January 5th, 2013 7 comments

Nanda - January 5, 2013

Mooie foto’s! Zou ook nog wel een keer naar Praag willen.
En spotte ik nou Timberlands? Tof 😀


Lyntje - January 5, 2013

Klopt ja! Ben er ook heel blij mee 🙂


Simone - January 5, 2013

Wat een mooie foto’s! Praag lijkt me echt heel erg gaaf!


Mylene - January 6, 2013

Wat een mooie plaatjes. Ik ben nog nooit in Praag geweest, maar ik hoor er zoveel goede verhalen over. En die taart!!!


Benthe - January 6, 2013

Praag is echt zo’n winterse stad. De enige manier waarop ik Praag voor me zie (ben er helaas nog nooit geweest) is met sneeuw, regen of vrieskou. Praag in de zomer? Geen flauw idee.


Anna - January 8, 2013

Dat ziet er geweldig uit!


Bianca - January 13, 2013

Mooie en gezellige foto’s!
Praag lijkt me een mooie stad!