Prague day one

Praag, de hoofdstad van Tsjechië. Vooraf hadden we het een en ander opgezocht over deze stad in midden Europa en vonden vooral dat er veel mooie oude gebouwen te zien zijn, er talloze restaurantjes te vinden zijn met allerlei lekkernijen uit het land en dat het vooral in december een must-see stad is. s’Avonds laat kwamen we aan op het vliegveld en zijn we met een taxi naar ons hotel gegaan. We waren te moe om op pad te gaan, en het centrum op te zoeken. Na een nacht goed slapen genoten we van ons eerste Tsjechische ontbijt. Wat een eten hadden ze hier zeg! Worstjes, eieren, salades, yoghurt, fruit, muesli, toast…. echt van alles! We besloten hier ook gelijk maar een lunch van te maken, en goed gevuld deden we onze eerste stappen richting het Praagse centrum.

De stad was nog rustig, en we waren bijna alleen op het plein. Het was er mooi versierd met allerlei kerstlampjes. Hartstikke mooi! We liepen van het centrale plein langs de astronomische klok. Hierop schijn je astronomische gegevens van af te kunnen lezen (zoals de stand van de maan). Via de Joodse wijk liepen we naar de rivier Vltava waar we mooi uitzicht hadden op de Karelsbrug. Deze mooie oude brug is alleen toegankelijk voor voetgangers. Aan de overkant van de rivier besloten we een cafe in te gaan want het begon flink te sneeuwen. Na een halve liter thee, waren we weer voldoende opgewarmd om de klim naar de burcht aan te kunnen. Puffend en hijgend kwamen we aan bij de burcht waar zojuist de wisseling van de wacht plaatsvond. Met veel bombarie mocht de ene wachter een welverdiende pauze gaan nemen, en werd de volgende geacht de komende uren voor zicht uit te staren.

Het was inmiddels alweer een uur of drie en we besloten terug te gaan naar het hotel voor een opfrisbeurtje. Het was aardig koud en we waren beiden verkleumd. Die avond gingen we naar een typisch Praags restaurant, een aanrader van de locals. U Provaznice was de naam en met kaart en al gingen we op pad om dit tentje te vinden. Ergens in een achterafstraatje zagen we een eenzaam restaurantje en dat bleek het te zijn. Binnen was het anders verre van eenzaam. De tafels stonden overal vol met pullen bier, borden met vlees en eromheen zaten gezellige mensen. We kregen gelukkig toch nog een plekje toegewezen, de laatste twee van het restaurant. We genoten die avond van een schotel vol met Tsjechische specialiteiten. Van gerookte ham tot heerlijke zachte eend. Het was echt heerlijk! Strompelend liepen we terug naar het hotel waar we hebben uitgebuikt van dit geweldige eetfestijn.

001

003

005

site1

006

007

008

010

016

site2

017

020

021

024

028

032

033

035

037

038

039

040

041

042

043

046

047

 

 

 

 

post bottom


Posted in TRAVEL | December 29th, 2012 6 comments

Nanda - December 29, 2012

Wat een prachtige foto’s zeg! Die sneeuwfoto’s, wauw! Welke camera gebruik je? 🙂


Lyntje - December 29, 2012

Dankjewel! Ik heb een Canon 550D..


Angelina - December 29, 2012

Mooie foto’s. Ziet er heel gezellig uit, toen ik er in 2006 (lang geleden!) was het lang niet zo mooi en gezellig haha.


Wendy - December 29, 2012

Wat ziet het er allemaal mooi uit zeg! Leuke foto’s op te zien.


tineke - December 30, 2012

Su-per mooie foto’s! Echt zo’n fijn winter sfeertje 😀


Sylvia - December 30, 2012

Zucht, als ik die foto’s zo zie wil ik heel graag terug! Ben er nu twee keer geweest, fijne stad 🙂