Toscane tips!

Toscane. Één van de meest bekende gebieden in Italië onder Nederlanders en dat is niet voor niets! Toscane is een veelzijdig gebied, met genoeg sightseeing places, prachtige natuur en heerlijk eten. Hier vijf redenen waarom je nou juist een vakantie naar Toscane moet boeken

1. Genoeg steden om te bezoeken. Als je ergens in een afgelegen grasveld in je tentje op de camping zit, is het wel eens leuk om weer even ‘onder de mensen’  te komen. In Toscane zijn er genoeg steden om te bezoeken tijdens je vakantie. Vooral Florence is een stad die je niet over mag slaan. Van mooie pleinen met kunst van Michelangelo tot designer shoppen in de bekende winkelstraten van Florence. Ook Ponte Vecchio is een bezoekje waard, deze oude historische brug in de binnenstad staat vol met juweliers die hun sieraden maar al te graag aan de man brengen. Naast Florence is er natuurlijk ook nog het welbekende Pisa, Lucca en Siena.

toscane7

toscane6

toscane1

2. Weidse fluwelen velden. Natuurliefhebbers zijn ook op hun plek in Toscane. De pijnbomen staan als een haag langs de slingerende wegen, soms afgewisseld met een vergezicht over de heuvels. Het gras is hier groen, écht groen! Het lijkt wel alsof er een perfecte grasmat is uitgerold over de heuvels.

toscane3

toscane8

3. Vampire Volterra is dé place to be voor Twilight fans. In dit stadje is de film New Moon van de Twilight Saga opgenomen. Bij het lokale toeristenbureau op het centrale plein kan je zelfs een Twilight-tour door het eeuwen ouden stadje maken. Je komt hierbij langs alle punten waar Bella is langs gerend. Hartstikke leuk. Ook al heb je niks met Twilight is het een bezoekje waard. De oude stadsmuur is nog deels in tact, en het is heerlijk om door de oude steegjes te dwalen op zoek naar het perfecte ijsje.

toscane5

toscane4

toscane2

4. Probeer vooral vrienden te maken met Italianen. Want het lekkerste eten, eet je bij de Toscaan thuis. Van heerlijke visstoofpotjes tot knapperige bruschetta. Wij hadden het geluk dat we een aantal dagen mee mochten eten met een aantal Italiaanse heren, die ook nog fantastisch konden koken. En de vino die daarbij kwam kijken is ook verrukkelijk. Buon appetito!

5. Wat vaak vergeten wordt bij Toscane is dat er ook een mooie kustlijn te vinden is. Maarliefst 300 kilometer strand is er . Heerlijk om na een dagje shoppen in een van de steden op een badhanddoek te gaan liggen met een verfrissende zeebries.

toscane9

Wil je na al deze tips ook naar Toscane toe? Boek dan nu een reis naar Toscane met Vacanceselect!

post bottom


Posted in TRAVEL | December 17th, 2012 4 comments

Simone - December 17, 2012

Oehh ik ben een groot twilightfan! Dus ik denk dat ik daar zeker eens een bezoek ga brengen, mocht ik in toscane komen. Mooie foto’s heb je gemaakt!


Claudia - December 17, 2012

Ik ben er geweest! Bij een nichtje van een vriendin die daar haar grote liefde gevonden heeft. Dus bij een Italiaan thuis, half. Hij heeft inderdaad lekker gekookt, helaas niet elke dag want hij moest gewoon werken. Maar zijn hamburgers waren de meest verrukkelijke ooit!
Ik ben toen niet in Volterra geweest, maar zou dat inderdaad wel eens willen, Twilfan hier! 😛 Maar je hoeft denk ik niet speciaal voor Volterra op reis he?

Wat ik erg leuk vond, was het huren van een scootertje en zo van dorp naar dorp reizen. Lekker door de bergen sjezen. Dat is heel anders dan in de auto, ik voelde me meer verbonden met het landschap, en het is natuurlijk gewoon heerlijk uitwaaien met die warmte daar.


Lyntje - December 18, 2012

Leuk dat je er ook bent geweest :-). Nee Volterra kan je in een dag of twee wel hebben gezien, maar er zijn in de omgeving nog meer van dat soort stadjes op de heuvel. Dus misschien leuk om te combineren?


Lyanne - December 19, 2012

Toscane is zoooo leuk! Je hebt er ook mooie foto’s van!