Heading towards Matala and Komos

Dit strand stond al een aantal jaar op ons lijstje, maar het aantal kilometers hield ons tegen. Maar niet dit keer! s’Ochtends vroeg stapten we in onze Peugeot, en reden we optimistisch richting Heraklion om daar de afslag naar het zuiden te zoeken. Na een paar pogingen vonden we die ook daadwerkelijk en we kwamen door dorpjes die niet eens op de kaart stonden. Voor we het wisten zaten we aan de zuidkant van Kreta, en duurde het helemaal niet zo lang! Bij Matala te zijn aangekomen zagen we dat er meerdere mensen het idee hadden om hier te gaan zonnebaden. De temperatuur hier was stukken hoger dan in het noorden van Kreta, dus we trokken onze kleding uit, en renden in onze bikini de verkoelende zee in. Heerlijk! Er waren amper golven, en we genoten van het kabbelende water en de prachtige door rotsomgeven kust.

Toen we trachtten om te gaan zonnen werd de warmte ons iets te veel. Met rode hoofden dropen we af, en daalden we neer op het eerste de beste terrasje. Alledrie dronken we een liter water, en toen merkten we pas dat we ook aardige trek hadden gekregen. De ober leidde ons naar de keuken om te kiezen uit de vers gemaakte gerechten. Ik koos voor een moussaka met varkensvlees, en het smaakte prima (hoewel ik meer hou van de traditionele moussaka). We genoten nog eventjes van het mooie uitzicht en namen toen de benen om naar het volgende strand te gaan; Komos! Dit lag hier praktisch om de hoek, en in tien minuten stonden we dan op het volgende strand. Omdat we echt geen zin en puf hadden om ons weer in de zon te begeven zijn we niet zo lang gebleven. We schoten wat plaatjes en stapten weer in de van airco voorziende auto….

post bottom


Posted in TRAVEL | August 21st, 2012 8 comments

Ilse - August 21, 2012

Wauw! Wat onwijs mooi! Ik snap goed dat het al een tijd op je lijstje stond, wat een mooie plek!


Marike - August 21, 2012

Het ziet er prachtig uit! 🙂


Tam - August 21, 2012

Ontzettend prachtige foto’s !


Angelina - August 22, 2012

Wat een mooi en leuk plekje zeg, en hele mooie foto’s! ^_^


Marah - August 22, 2012

Hele mooie foto’s!


Harmke - August 22, 2012

Wat een prachtig strand! Daar zou ik ook wel eens heen willen.


Lyanne - August 22, 2012

Wauw wat mooi! Vooral die laatste foto’s! Ik zou er zo gaan liggen! 😉


tineke - August 22, 2012

Dat uitzicht..WIL IK OOK! Wat ontzettend mooi is het daar zeg! hele mooie foto’s heb je gemaakt!