Mediterranean music

Vandaag eens een hele ander soort post! Ik ben dol op muziek uit het zuiden van Europa, zowel met traditioneel als met hedendaagse muziek doe je mij een plezier. Vooral nu het dit weer is, zet ik geregeld een lekker deuntje aan van een artiest uit het Mediterraanse gebied. Heerlijk voor in de auto, zo zoevend over het asfalt met m’n raam open!

Ook zo’n zin om een heerlijk zomers sfeertje door je speakers te laten bouncen, check dan mijn favorieten:

 

Kostas Martakis – Fila me.
Oke, de man zelf is nogal vol van zichzelf als ik de videoclips zie maar niet geheel onterecht! Hij mag er zeker wezen! Het is niet heel vreemd om te horen dat hij naast zanger, ook modellen werk doet. Het heerlijke Griekse taaltje combineert prachtig met de swingende melodie. Ik heb nu twee albums van hem, en ben er zeker blij mee. De eerste cd ‘Kostas Martakis’  is wat klassieker, en de tweede cd ‘Pio Kontha’ heeft meer poppy dance-songs.

 

Eros Ramazzoti – L’aquila e il condor
Een wat bekendere! Veel mensen kennen Eros wel, want hij heeft ook een aantal hits in Nederland gescoord, waaronder de grote bekende met Anastacia. Toch heeft Eros veel betere nummers. Sinds kort ben ik weer helemaal fan van zijn cd Stilelibero. Een lekkere mix van zijn prachtige ballads, en wat heerlijke lounge nummers. En wat een heerlijke laid-back stem heeft’ie toch!

 

Pablo Alboran – Miedo
Deze Spaanse man heb ik sinds kort ontdekt maar wat een geweldige gozer is dit! Dat bekkie is toch te lief voor woorden? Is het heel raar dat ik ‘m gigantisch op Rafael van der Vaart (ook geen misselijk hapje) vind lijken? Oh en dan hebben we het nog niet eens over zijn stem gehad. Zijn hele album is heerlijk relaxed, echt ik kan er uren naar zijn zachte stemmetje luisteren. En live is ‘ie ook erg goed, check ‘m vooral even op youtube!

 

Tiziano Ferro – Alla mia eta
Kennen jullie ‘m nog? Dat mannetje in die TV-studio die de camera inpikt en ‘Perdono’ zingt? Dit mannetje, is inmiddels wat ouder geworden. In Rome heb ik hem herontdekt toen hij vol passie ‘Il regalo piu grande’ stond te zingen op TV. Jaja, toen ik thuis kwam stond zijn CD op repeat, en elke keer zat ik weer op m’n fiets in Rome, en reden we door de smalle straatjes onder wapperend wasgoed. Altijd fijn, zo’n herinnering als je bepaalde muziek luistert.

 

Geniet allemaal van deze 4 fantastische mannen en natuurlijk hun stemmen, want daar gaat het tenslotte allemaal om… toch?


Posted in FAVORITES | July 27th, 2012 4 comments

rien - July 28, 2012

gave muziek lijntje


Caithlin - July 28, 2012

Ik krijg altijd een vakantiegevoel van dit soort muziek!


Danielle - July 28, 2012

Ja hoor, ik voel het zomergevoel!


tineke - July 29, 2012

Lekker zomers!!