Crete; Lassithi

Als je ooit een keer in het toeristische Chersonissos bent en je bent de drukte zat huur dan vooral een auto en rijd de bergen in. Een aantal kilometer van alle druk badplaatsen vandaan is de rust van het echte Griekse leven terug te vinden. Van het ene schattige dorpje rijd je zo door het volgende in, afgewisseld door magistraal uitzicht over deze bergketen. De weg naar het plateau van Lassithi is echt geweldig mooi. Haarspeldbochten, taverna’s en overal tentjes waar je verse Kretaanse producten kan kopen. Op 850 meter hoogte kom je dan uiteindelijk op het plateau terecht. Dit is een vlak stuk land tussen de bergen in van 5 bij 5 kilometer waar de echte Kretenzers wonen.

Heerlijk onze ramen open, en de flinke bries op het plateau gaf ons wat verkoeling. Bij elk dorpje was weer genoeg te zien, en we genoten van elke seconde. Uiteindelijk reden we weer door een schattig dorpje, en omdat we zo’n lieve taverna zagen besloten we daar onze auto maar te parkeren. Een oude madam stond ons met open armen op te wachten en we werden naar ons tafeltje geleid. Met een pen en papier vroeg ze wat we wilden, en ondertussen probeerden ze ons allerlei extra bijgerechten aan te smeren. Met haar vieze handen bracht ze het eten op veelgebruikte bordjes en dof bestek. Hier houd ik van! Dit zijn de echte Grieken en niet zo’n toeristisch tentje die de Moussaka al jaren in de vriezer hebben liggen. Nadat we het bord met de salade (Choriatiki) en Moussaka ophadden wilden we vertrekken. Maar dit ging niet zomaar natuurlijk! We werden terug onze stoelen ingeduwd en kregen een bord vol versgeplukte pruimen voorgeschoteld. Heerlijk sappig en vers!

Verzadigd van het eten en natuurlijk de vele indrukken reden we terug naar de drukte. We namen een aanloop en sprongen het verkoelende zwembad in. Fan-tas-tisch!


Posted in TRAVEL | July 21st, 2012 7 comments

Marike - July 21, 2012

Het klinkt heerlijk! 🙂


Daniëlle - July 21, 2012

Ik ben vorig jaar op vakantie naar Chersonissos geweest. We zaten gelukkig niet in het drukke gedeelte, maar in een soort villa dorpje in de bergen. Wat een fantastische sfeer hangt daar! En die sfeer komt ook terug in al je foto’s, leuk. 🙂


Lyntje - July 21, 2012

Oh wat leuk! Welk villa-dorpje? Wij zaten namelijk ook niet in het centrum maar iets de berg op in een parkje van villa’s.


Tineke - July 21, 2012

Ohh, ik krijg nu zo’n zin in vakantie! Wauw!


Saskia - July 22, 2012

Mooie foto’s. Ik ben er zelf nog nooit geweest.


Benthe - July 23, 2012

Ik ben niet zo’n fan van Chersonissos maar de dorpjes eromheen zijn wel heerlijk. Wij verbleven 4 jaar geleden in Sissi, wel toeristisch maar centraal gelegen en erg mooi!


Lyntje - July 23, 2012

Inderdaad, Chersonissos is niet zo charmant. Sissi is wel erg leuk! Mooi gelegen met die inham met palmbomen enzo 🙂