Must read; Wilde Zwanen

Dit boek is echt één van mijn favoriete boeken allertijden. Ik las het toen we onderweg waren (met de auto) naar Roemenië. Het is een enorm dik boek met meer dan 600 pagina’s, maar elke pagina was het lezen meer dan waard.

Jung Chang beschrijft de geschiedenis van China door middel van het verhaal van haar oma, moeder en haarzelf te vertellen. Ze groeide op in het communistische China, met alle gevolgen van dien. De onderdrukking, de angst, de honger… alles is zo indrukwekkend om te lezen. Door de leiding van Mao moest ook zij dwangarbeid verrichten in erbarmelijke omstandigheden. Ik vond het vooral erg bizar om te zien hoe ‘gehersenspoeld’ deze mensen allemaal waren door de almachtige Mao. Er ging zo veel fout in het land, maar niemand durfde ook maar te denken dat hij er iets mee te maken had. Ze vereerden hem, en ook Jung Chang heeft een lange reis gemaakt om haar ‘held’ Mao in het echt te zien.

Als je houd van een biografie met geschiedenis dan is dit boek echt een regelrechte aanrader. Je maakt kennis met het onderdrukte China, en je leest af en toe echt ongelofelijke dingen. Ik raad dit boek echt iedereen aan!

post bottom


Posted in FAVORITES | June 28th, 2012 4 comments

Leonie - June 28, 2012

Klinkt interessant! Die ga ik even onthouden, bedankt voor de tip.


Melissa - June 28, 2012

Vind dat onderwerp erg interessant! Dus deze ga ik even opschrijven 🙂


Tineke - June 28, 2012

Deze wil ik lezen!


Marlyssa - July 1, 2012

Klinkt als een heel interessant boek! Ik zet hem op mijn lijstje.