Memories; Colosseo Rome

Dit is denk ik een van de meest fotogenieke bouwwerken ter wereld. Het Colosseum is gebouwd in de eerste eeuw na Christus, en het is zo’n ontzettend magisch gebouw dat je er uren naar kan kijken. Vroeger werd het Colosseum vooral gebruikt voor dierenvechters, of het veroordelen van mensen. Deze werden dan letterlijk aan de dieren gevoerd, onder luid applaus van de rijke toeschouwers. Een gruwelijk verhaal, en misschien dat daarom iedereen fluistert als ze binnen zijn. Twee jaar geleden kwam ik er voor de tweede keer, en het blijft net zo indrukwekkend als de eerste keer dat ik er was. Elk rondje rondom het Colosseum levert weer een nieuwe ontdekking op, en zittend op het grasveld kijk ik met de wind ┬áin mijn haren nog steeds niet verveeld naar dit enorm oude stuk geschiedenis. Prachtig.

Je vlucht naar Rome kun je via Expedia boeken. Klik hier, en jij ziet het Colosseum straks in real life!

post bottom


Posted in TRAVEL | June 30th, 2012 6 comments

Benthe - June 30, 2012

Je hoort zoveel verschillende dingen over het Colosseum. De ene vindt het tegenvallen, de ander is er absoluut verliefd op. Het is zeker nog iets wat ik een keer wil zien.


Lyntje - July 1, 2012

Klopt ja. Vaak vinden mensen het te commerciel, en dat is het ook zeker. Gladiatoren die colosseumsleutelhangertjes verkopen enzo.
Dat is iets minder, maar het gebouw wordt er voor mij niet minder om!


Dina - July 1, 2012

Prachtig. Maar dat is alles eigenlijk in Rome.


Bodine - July 1, 2012

Ik wil zeker eens naar Rome :)!


tineke - July 1, 2012

Ziet er echt waanzinnig uit, ben er zelf nog nooit geweest!


Ann - July 2, 2012

Ik ben 1x in Rome geweest en nooit meer voor mij. Ik vond het allemaal tegenvallen en bijna aangereden door een rot scooter op de stoep. Nee voor mij is Rome te druk. Venetie en Florance vielen ook erg tegen, de kleine plaatsjes/dorpjes waren dan wel weer mooi.