Holiday Tag

Op verschillende blogs zag ik deze tag voorbij komen. Normaal neem ik niet zo snel een tag over, maar deze paste zo bij me dat ik hem wel moest doen! Ik ben benieuwd of er nog meer bloggers deze tag overnemen, ben altijd zo nieuwsgierig naar andermans reisverhalen!

Welke landen van de wereld heb je al bezocht?
België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Polen, Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Tsjechië, Engeland, Slowakije, Slovenië, Kroatië, Montenegro, Servië, Macedonië, Griekenland (Corfu, Lefkada, Kefalonia, Zakynthos, Athene, Peleponessos, Kreta, Karpathos), Hongarije, Roemenië, Portugal, Marokko, Mexico.

Welke bestemming staat bovenaan jouw verlanglijstje? Met andere woorden: waar wil je ECHT nog een keertje heen?
Oh dat is echt een onmogelijke vraag! Er staat nog zo ontzettend veel op mijn lijstje. Maar sowieso wil ik naar China, Peru, Maleisië en Nepal.

Wat is jouw meest ideale vakantie? (strandvakantie, shopping trip, culturele vakantie, etc.)
Ik ben dol op rondreizen. En dan het liefst individueel, met een auto’tje ofzo. Heerlijk onafhankelijk, je kan heen waar je wil. Af en toe een rustdag tussendoor met een bezoek aan het strand vind ik ook niet verkeerd hoor!

M’n auto’tje aan het begin van onze Europa-reis. Dit is in Oostenrijk onderweg naar Italië.
Welke plek vond je zo bijzonder dat je er nog wel eens heen zou willen?
Rome en Kreta! Wat blijft Rome toch een fantastische stad. Als ik daar door de steegjes slenter, voel ik me net een Romein. Het hele sfeertje daar is gewoon geweldig. Daarnaast is en blijft Kreta altijd mijn grote liefde. Ik zie mezelf daar al wonen in een bergdorpje met in de verte uitzicht op de zee. Het buitenleven, dat trekt me wel.
Het altijd leuke uitzicht op de Spaanse Trappen in Rome. Oh, hier kan je toch uren blijven zitten!

Laat je allerleukste vakantiefoto zien.
Met z’n drieën ons ‘laatste’ eiland aandoen; Santorini! Wat een prachtig eiland. 

Ben je al eens voor werk naar een leuke bestemming gestuurd? Zo ja, waar?
Nog niet echt ver weg (een keer als vrijwilliger met dementerende ouderen naar de Veluwe, dat dan weer wel). Als anesthesiemedewerker wordt je niet zo veel op reis gestuurd haha. Maar aan het einde van de opleiding mogen we een week vrije stage kiezen, wie weet dat ik dan een weekje ga kijken in een Afrikaans land of zo.

Met wie ga je meestal op reis?
Eerst altijd met vriendinnen en vroeger natuurlijk met mijn ouders. Nu vaak met mijn man, alhoewel ik ook wel vrouwen-tripjes wil blijven doen!

Met wie zou je nog wel eens op vakantie willen gaan? (dit mag iedereen zijn: familielid, vriend(in) of beroemd persoon)
Met de ouders van mijn man. Die zijn nog nooit in hun leven op vakantie geweest. Dus die verdienen het wel dacht ik zo!

Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?
Een stapel boeken! Als het langer dan 2 weken duurt dan ga ik twijfelen of ik niet misschien mijn telefoon mee neem met een enorme accu en antenne.

Ben je al eens in Nederland op vakantie geweest? Zo ja, waar?
Jup. Texel, Zeeland, Maastricht en op de Veluwe.

Ga je liever naar een attraktiepark of naar een dierentuin?
Hmm moeilijk. Ik ben al in geen jaren in een dierentuin geweest dus ik heb geen idee hoe ik dat vind. In een attractiepark heb je wel altijd actieve dingetjes, maar ik (pussy) durf niet in alle achtbanen. Ik ga denk toch dat ik voor een attractiepark (dan maar in de zweefmolen)!

Zou je liever een ski- of een zonvakantie willen hebben?
For sure zonvakantie! Ik ben een aantal keer meegeweest op ski-vakantie maar dat is dus echt niet mijn ding. Als ik daar boven op de berg sta heb ik eerst 5 glazen Bacardi Cola nodig om weer beneden te komen. Nee leg mij dan maar op een strand met een schaal watermeloen naast me.

Wat is jouw leukste vakantie-herinnering?
Tot nu toe mijn ‘grote ‘ reis met twee vriendinnen door Europa. Ik ben toen met een vriendin en mijn auto vertrokken naar Italië, 5 overtochten gemaakt met een ferry om Griekse Eilanden te bekijken om vervolgens uit te komen op Kreta. De terugweg ging door het voormalig Joegoeslavië. Echt toen wij aankwamen op Kreta voelde ik me echt de coolste chick in de wereld. Het gevoel om daar met de miniscule Seat Arosa het land op te rijden was echt bizar…
Kreta, <3.

Wat is jouw minst leuke vakantie-herinnering?
Sommige verblijfplaatsen. In London bijvoorbeeld sliepen we op matrassen gemaakt van hout, stroomde het douchewater de kamer in, ons ontbijt was muffe broodjes met jam met haar om nog maar niet te spreken over alle stofnesten. In Servië kwamen er sprinkhanen uit de deurpost, kon de deur niet op slot (iets wat je wel wilt in dat land), en hadden we ijs en ijskoud water om te douchen… Tja, dat zijn de mindere dingen maar daarentegen lach je daar achteraf het hardst om!

Naar welk(e) land(en) ga je dit jaar op vakantie?
Griekenland en Roemenië sowieso! Misschien eind van het jaar nog een citytrip of iets in die richting.
Op onze eerste honeymoon (ja overdreven we hadden er twee…) in Roemenië. Hier komen mijn man zijn ouders vandaan, en wat een bizar mooi land is dat! Heel ruig, en nog niet zo ontwikkeld qua toerisme. Maar dat betekend niet dat je niet moet gaan, het is echt een aanrader, en ze kunnen wel wat toeristen gebruiken daar…
Waar zou je nooit op vakantie gaan?
Lastig. Op zich zou ik elk land wel willen ‘proberen’, maar landen waar het nu zo onrustig is als Syrië sla ik liever over.

post bottom


Posted in Uncategorized | June 13th, 2012 5 comments

Dina - June 13, 2012

Jakkes in zo’n hotel als je beschrijft in London, had ik echt niet kunnen slapen.


tineke - June 13, 2012

Jij hebt een echte reislust haha :) Ik zou ook graag veel willen reizen maar heb het geld er niet voor, helaas (eigenlijk heb ik het er niet voor over, maar dat is een ander verhaal! :p)
Misschien dat ik deze tag nog overneem!


Lyanne - June 13, 2012

Wat een leuke tag inderdaad! Zo leuk om te lezen al die verhalen!


Danielle - June 13, 2012

Wow, je kunt al een behoorlijke lijst opnoemen! Ik wil ook graag naar Rome, hoor van iedereen zulke mooie verhalen, het boekje 100% rome heb ik al in bezit… dus de eerste stap voor een tripje is gezet ;)


Lyntje - June 19, 2012

Echt een aanrader ja! Als je er eenmaal bent geweest ben je verslaafd!