Moussaka

Zoals bekend ben ik dol op alles wat Grieks is, en vooral het eten vind ik subliem. Thuis maak ik geregeld een Grieks gerecht, en dit is mijn versie van de welbekende Moussaka!

Ingrediƫnten (4 a 5 personen):
1 aubergine
150 gram bloem
olijfolie
500 gram half om half gehakt
250 ml tomatenpulp
2 gesnipperde uien
4 tenen knoflook fijngesneden
snufje kaneel
250 ml melk
geraspte kaas
3 middelgrote voorgekookte aardappels
peper&zout
nootmuskaat
1 theelepel oregano
mespuntje sambal

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de aubergine in plakken en wentel ze even om in de bloem, en bestrooi ze met wat peper & zout. Verwarm een pan met wat olijfolie en bak daarin de plakken aubergine tot ze wat gekleurd en zacht zijn. Doe deze plakken op de bodem van de ovenschaal. Fruit vervolgens de ui en de knoflook in een pan met olijfolie en rul er vervolgens het gehakt doorheen. Als dit gaar is doe je er de tomatenpulp bij. Laat dit even lekker flink koken. Voeg vervolgens de kaneel, oregano, sambal en peper & zout naar smaak toe. Roer het goed door elkaar, nog even laten pruttelen en doe dit mengsel vervolgens over de aubergine’s. Snijd de al voorgekookte aardappels in plakken en leg die bovenop het gehaktmengsel. Nu gaan we verder met de saus bovenop. Verwarm de melk in een steelpannetje. Roer vervolgens beetje bij beetje wat bloem er door met een garde, als de saus iets ingedikt is geen bloem meer toevoegen. Doe hier wat kaas doorheen zodat het lekker smelt, en als laatste de nootmuskaat erdoor roeren. Giet dit mengseltje boven op, en maak het af met een laagje geraspte kaas. Zet dit alles ongeveer een half uur in de oven, en hierna proef je een stukje Griekenland bij jou thuis!

post bottom


Posted in FOOD | May 24th, 2012 2 comments

Lin - May 26, 2012

Heerlijk!


Joyce - May 27, 2012

oeh, lekker!