Sinzling (D)

Na een erg korte nacht werden we om 8 uur wakker gebeld door mijn vader die onze koffers op kwam halen. Vervolgens reden we naar mijn ouderlijk huis om daar nog meer zooi in te laden. De bus zit echt helemaal vol aangezien we ook wat meubels mee nemen voor het huis in Roemenië.

We reden nog even langs tante Miek en Oom Rien om gedag te zeggen en gingen toen echt weg! Omdat het zaterdag was hadden we geen last van files of drukte op de weg. M’n vader testte meteen de snelheid uit in Duitsland en soms reden we met 190 km/h over de Duitse autobahn.

Onderweg stopten we zo af en toe voor een bakkie koffie of voor een nicotineshot voor vaders. We hielden contact met Erwin die op de motor achter ons aan kwam.

Tussen Regensburg en Passau zijn we er af gegaan en kwamen we het dorpje Sinzling tegen waar we op zoek gingen naar onze eerste slaapplek. De tweede die we aandeden was meteen raak. We boekten drie kamers, want Erwin zou nog even doorrijden en zich dan bij ons voegen. Om de tijd te doden liepen we wat door het dorpje en streken daarna neer aan een tafel bij het pensioen waar we verbleven. Hier genoten we van enorme glazen appelsap, bier en wijn. Na een tijdje vond Erwin de locatie ook en bestelden we de eerste Schnitzels van de vakantie. Lappen vlees met hopen patat werden binnen gebracht en iedereen viel dan ook meteen aan. De preiselbeeren smaakten ook formidabel en alle borden waren in no time leeg.

 

De vermoeidheid sloeg toe, en we dropen allen af naar onze kamers om na een warme douche ons bed in te duiken. Ik keek nog even wat Duitse TV met Sylvie van der Vaart en daarna gingen de oogjes al snel toe.

post bottom


Posted in TRAVEL | September 18th, 2011 comment