Origineel souvenir

souv1
Magneetje voor op je koelkast, een ansichtkaart of een t-shirt met i love Rome/Barcelona/London er op. Erg origineel is het allemaal niet meer, vandaar dat ik dit jaar met iets anders thuis kwam: een koffer vol steentjes! De steentjes verzamelde ik samen met een vriendin op Kreta. Omdat wij hier als 3 musketiers (1 musketier kon helaas niet mee dit jaar) een aantal zomers hebben doorgebracht gingen we naar plaatsen op het eiland die voor ons een speciaal plekje hebben. Bij thuiskomst kochten we een diepe lijst bij de Ikea, tekenden we het silhouet van Kreta op het achterkantje en plakten we de steentjes eromheen. Als laatste schreven we de namen van de locaties erbij en tadaaaa: het souvenir is klaar!

souv2

souv3

post bottom


Posted in HOUSE&DECO | October 26th, 2015 comment

Orchid in a basket

Soms krijg je op de meest vreemde momenten een geniale ingeving. Ik kreeg van mijn vader deze twee orchideeën en liep met ook nog eens een boodschappentas in mijn hand waardoor ik de planten even kwijt moest. Snel zette ik ze in de mand waar ik normaal altijd mijn kleedjes in doe. Ik ruimde de boodschappen op, en toen ik de kamer inliep stond ik verbaast te kijken naar de leuke combinatie van de mand met de planten.

Om het geheel mooi te maken heb ik de planten er even uitgehaald en de onderkant van mand gevuld met plastic tassen zodat je de planten mooi op hoogte ziet. Ik heb ze in een potje gedaan om ze wat stevigheid te geven, en op de plastic tassen gezet tot ik ze mooi vond staan. Daarna heb ik er een jute zak omheen gedrapeerd zodat je de potjes en grond niet ziet. Hierdoor heb je een heel clean geheel. Ik vind het erg leuk staan en lekker fris voor de komende lente!

Hebben jullie ook al leuke ideetjes om het huis gezellig en fris te maken voor de lente?

bloem1

bloem2

bloem3

post bottom


Posted in HOUSE&DECO | February 4th, 2014 10 comments

DIY; hergebruik je panty

Laatst ruimde ik mijn kast op en kwam ik zo’n gaas panty tegen. Je weet wel, een soort vitrage maar dan als panty wat eigenlijk niets bedekt. Snel gooide ik het ding in de ‘weggooi-tas’ die ik later naar mijn moeder bracht. Ik hoopte het afschuwelijke object nooit weder te zien, maar toen ik een dag later bij m’n moeder binnenliep keek ik verbaasd toe, toen ik mijn onverhullende stuk kleding weer terug zag… Nee, gelukkig had mijn moeder het ding niet aangetrokken maar zij had ‘m in stukken geknipt en om een vaas gedaan. Dussss.

En eerlijk is eerlijk…. Het staat leuk! Niemand die ziet dat het mijn oude, lelijke sloerie-panty is, want het lijkt wel alsof ik een superdure vaas in huis heb (kringloopwinkel-vaas…). Dus, heb je nog een panty in huis liggen die eigenlijk niet in het daglicht vertoont mag worden, knip ‘m in stukken en versier je vaas ermee!

vaas1

vaas2

post bottom


Posted in HOUSE&DECO | December 21st, 2013 3 comments

Christmasproof

Naast de goedkope en totally handmade kerstboom ben ik dit weekend weer bezig geweest in ons huisje om het kerst-proof te maken. Op zolder dook ik in een aantal tassen waar de kerst-attributen liggen en ik was weer een middagje zoet. Een kerstklokje hier, een lampje daar en ik ben weer tevreden.

Het leukste vind ik de met kerstballen gevulde vaas. Ik ben dol op wit en dat is zeker terug te zien in de vaas. Bovenin heb ik een windlicht gedaan zodat ik er een kaarsje in kan branden. Dit geeft echt een superleuk effect ‘s avonds, want dan zie je de vaas echt oplichten.

kerst1

kerst2

kerst3

kerst4

kerst5

post bottom


Posted in HOUSE&DECO | December 17th, 2013 5 comments