Laptophoes

laptophoes1

laptophoes2

laptophoes3

laptophoes4

Sinds hubby de IMac steeds vaker gebruikt als spelcomputer vond ik het tijd voor uitbreiding. We moesten namelijk echt afspreken wanneer wie op de computer mocht, en onze Dell laptop (die niet helemaal meer deed wat ‘ie moest doen) stond een beetje stof te vangen. Deze hebben we op marktplaats gezet en een tijdje later kwamen we met deze beauty thuis… Dit pareltje moet natuurlijk goed beschermd worden en vandaar dat ik mijn moeder even aan haar spreekwoordelijke jas trok om een hoes te fabriceren. Uiteindelijk is dit’m geworden, en ik ben er super blij mee! Het is tenminste een hoes die niet iedereen heeft, dik is (dus goed beschermd) en ook nog eens leuk staat als die op tafel ligt.

Mochten jullie de hoes zo leuk vinden en ‘m ook willen hebben (of in een andere willekeurige kleur) stuur dan een mailtje naar info@lyntje.nl, mijn moeder maakt ze namelijk met veel plezier.


Posted in DAILY FAVORITES UNCATEGORIZED | June 19th, 2013 6 comments

XMAS inspiratie bij Intratuin

How i love christmas decoration! Echt ik kan uren, dagen en weken bezig zijn met het kerstklaar maken van ons huisje. Soms met enige opgetrokken wenkbrauwen van hubby, die het allemaal maar overdreven vind. Deze week is Intratuin al helemaal klaar voor de kerst, en je waant je daar al echt in december. Riverdale, Riviera Maison en Countryfield hebben ook al enige kerstsnuisterijtjes, en wat een geweldige hebbedingetjes blijven deze merken toch hebben. Op de eerste verdieping was de Intratuin totaal in kerstsfeer. Holy cow! Wat een geweldige ideeën kan je daar op doen zeg. Het ‘very vintage christmas’ (zie onderstaande foto’s) tekstje aan de muur ga ik proberen na te maken want dat moet ik echt aan de muur hebben. Ze hadden ook een kamertje helemaal ouderwets ingericht, nou daar wordt ik helemaal wild van. Hoe ouder, truttiger en vervallen het eruit ziet hoe enthousiaster ik wordt. Ja ik ben fan! Geniet even mee met onderstaande sfeerbeelden…. zucht…


Posted in FAVORITES HOUSE&DECO | November 5th, 2012 14 comments

Mediterranean music

Vandaag eens een hele ander soort post! Ik ben dol op muziek uit het zuiden van Europa, zowel met traditioneel als met hedendaagse muziek doe je mij een plezier. Vooral nu het dit weer is, zet ik geregeld een lekker deuntje aan van een artiest uit het Mediterraanse gebied. Heerlijk voor in de auto, zo zoevend over het asfalt met m’n raam open!

Ook zo’n zin om een heerlijk zomers sfeertje door je speakers te laten bouncen, check dan mijn favorieten:

 

Kostas Martakis – Fila me.
Oke, de man zelf is nogal vol van zichzelf als ik de videoclips zie maar niet geheel onterecht! Hij mag er zeker wezen! Het is niet heel vreemd om te horen dat hij naast zanger, ook modellen werk doet. Het heerlijke Griekse taaltje combineert prachtig met de swingende melodie. Ik heb nu twee albums van hem, en ben er zeker blij mee. De eerste cd ‘Kostas Martakis’  is wat klassieker, en de tweede cd ‘Pio Kontha’ heeft meer poppy dance-songs.

 

Eros Ramazzoti – L’aquila e il condor
Een wat bekendere! Veel mensen kennen Eros wel, want hij heeft ook een aantal hits in Nederland gescoord, waaronder de grote bekende met Anastacia. Toch heeft Eros veel betere nummers. Sinds kort ben ik weer helemaal fan van zijn cd Stilelibero. Een lekkere mix van zijn prachtige ballads, en wat heerlijke lounge nummers. En wat een heerlijke laid-back stem heeft’ie toch!

 

Pablo Alboran – Miedo
Deze Spaanse man heb ik sinds kort ontdekt maar wat een geweldige gozer is dit! Dat bekkie is toch te lief voor woorden? Is het heel raar dat ik ‘m gigantisch op Rafael van der Vaart (ook geen misselijk hapje) vind lijken? Oh en dan hebben we het nog niet eens over zijn stem gehad. Zijn hele album is heerlijk relaxed, echt ik kan er uren naar zijn zachte stemmetje luisteren. En live is ‘ie ook erg goed, check ‘m vooral even op youtube!

 

Tiziano Ferro – Alla mia eta
Kennen jullie ‘m nog? Dat mannetje in die TV-studio die de camera inpikt en ‘Perdono’ zingt? Dit mannetje, is inmiddels wat ouder geworden. In Rome heb ik hem herontdekt toen hij vol passie ‘Il regalo piu grande’ stond te zingen op TV. Jaja, toen ik thuis kwam stond zijn CD op repeat, en elke keer zat ik weer op m’n fiets in Rome, en reden we door de smalle straatjes onder wapperend wasgoed. Altijd fijn, zo’n herinnering als je bepaalde muziek luistert.

 

Geniet allemaal van deze 4 fantastische mannen en natuurlijk hun stemmen, want daar gaat het tenslotte allemaal om… toch?


Posted in FAVORITES | July 27th, 2012 4 comments

Axel <3

Sinds ik twee jaar geleden in aanraking kwam met dit Griekse merk ben ik verliefd. In een enorm klein winkeltje stonden zoveel mooie tassen, portemonnee’s en andere accessoires dat ik gewoon moest weten waar dit vandaan kwam! Al snel vertelde de eigenaresse van de winkel dat dit een echt Grieks merk was. Elke dag liepen we even langs om te kwijlen bij alle mooie spulletjes. Toendertijd waren we er voor onze roadtrip, en was het budget niet erg ruim. Toch hebben we ons 1 dag misdragen en werd ik eigenaresse van dit schattige tasje. Dit jaar kon ik natuurlijk niet naar huis zonder een bezoekje te hebben gebracht aan dit leuke zaakje. Dit keer geen tas (sommige zijn nogal prijzig) maar een portemonnee! Sinds dit jaar kan je ook shippen naar Nederland via hun website. En het leukste is, er is nu sale! Mijn mandje zit alweer vol!

 


Posted in FAVORITES SHOPPING | July 23rd, 2012 4 comments

Must read; Wilde Zwanen

Dit boek is echt één van mijn favoriete boeken allertijden. Ik las het toen we onderweg waren (met de auto) naar Roemenië. Het is een enorm dik boek met meer dan 600 pagina’s, maar elke pagina was het lezen meer dan waard.

Jung Chang beschrijft de geschiedenis van China door middel van het verhaal van haar oma, moeder en haarzelf te vertellen. Ze groeide op in het communistische China, met alle gevolgen van dien. De onderdrukking, de angst, de honger… alles is zo indrukwekkend om te lezen. Door de leiding van Mao moest ook zij dwangarbeid verrichten in erbarmelijke omstandigheden. Ik vond het vooral erg bizar om te zien hoe ‘gehersenspoeld’ deze mensen allemaal waren door de almachtige Mao. Er ging zo veel fout in het land, maar niemand durfde ook maar te denken dat hij er iets mee te maken had. Ze vereerden hem, en ook Jung Chang heeft een lange reis gemaakt om haar ‘held’ Mao in het echt te zien.

Als je houd van een biografie met geschiedenis dan is dit boek echt een regelrechte aanrader. Je maakt kennis met het onderdrukte China, en je leest af en toe echt ongelofelijke dingen. Ik raad dit boek echt iedereen aan!


Posted in FAVORITES | June 28th, 2012 4 comments