XMAS at Intratuin

Wat kan ik altijd uitkijken naar kerst. Nu het november is begint het al gigantisch te kriebelen. De lampjes worden in de steden al opgehangen, en de winkels zijn al begonnen met uit te dossen voor de feestdagen. Michael Bublé schalt al door de speakers hier, want die CD kan ik dagen achter elkaar luisteren zonder dat het me gaat vervelen.

De Intratuin weet ook wel wat het is om de winkel aan te kleden voor kerst. Afgelopen week bracht ik dan ook een bezoekje aan de zogenaamde kerstshow. Het was heerlijk rustig in de winkel, en bij binnenkomst stond er een Assepoester pop bovenaan de trap ons toe te lachen. Op de kerstafdeling zelf stond het vol met allerlei decoratiestukken. Duizenden kerstballen, kerstbomen en andere leuke dingen staan klaar om mee naar huis genomen te worden. Ik ga eigenlijk nooit om te iets te kopen maar om inspiratie op te doen. Vaak kan je zelf ook zulke leuke dingen maken. Ik zit dus weer barstensvol ideeën voor de komende feestdagen. Hieronder een foto-overzichtje om jullie ook te inspireren voor de kerstdagen.

Zijn jullie er ook al mee bezig?

intratuin1

intratuin2

intratuin3

intratuin4

intratuin6

intratuin7

intratuin8

intratuin9

post bottom


Posted in DAILY SHOPPING | November 14th, 2013 7 comments

Laatste aankoopjes

Soms is het heerlijk om allerlei prulletjes in huis te hebben. Afgelopen tijd heb ik dan ook weer wat nieuwe ‘zooi’ in huis gehaald (hubby geeft het graag deze benaming).

new1
Deze kopjes heb ik voor een klein prijsje op de kop getikt bij de tweedehands winkel. Ik heb ook oud behang liggen waarmee ik het kleine kamertje wil gaan behangen. Deze kopjes passen daar perfect bij, en zal ik gaan gebruiken als decoratiestuk. Leuk met een kaarsje of plantje erin.

new2
Ik gebruikte eerst altijd wierook om een lekkere geur te krijgen in huis. De beestjes waren daar niet erg van gediend en liepen er altijd met een grote boog omheen. Ook vond ik het wel erg rokerig en toen ik tegen deze waxmelt brander aanliep bij de Action vond ik dat zeker het proberen waard. De melts die er bij zitten zijn niet superlekker, maar ik heb bij de Intratuin meteen een voorraadje ingeslagen en vooral de ‘musk’ vind ik echt heeeeeeerlijk!

new3
Nog zoiets wat ik dus echt niet kan laten liggen bij de Action. Soms hebben ze van die fantastische boekjes liggen voor een aantal centen. Dit boekje vond ik ook echt zo leuk dat deze meteen in mijn mandje verdween.

new4
Oké, dit spiegeltje heb ik niet zelf gekocht maar gekregen van twee vriendinnen die in Spanj waren. Een hartstikke leuk, schattig spiegeltje en ik ben er echt heel blij mee! Mijn oude spiegeltje was kapot dus het kwam goed uit dat ze met deze nieuwe aankwamen zetten.

post bottom


Posted in SHOPPING | October 8th, 2013 8 comments

Some more old stuff

Mijn kasten beginnen aardig vol te raken maar dat maakt mij alleen maar meer blij! Ikea zooi kan ik zometeen mooi meenemen naar Roemenië en dan kan al het oude prul hier in gebruik genomen worden. Nu fungeert het één en ander nog als decoratie maar het moet zometeen echt gebruikt gaan worden. Als je wel eens naar Jamie Oliver of Rudolph van Veen kijkt zie je ook veel oude schaaltjes en pannetjes voorbij komen. Dat vind ik zoveel doen voor de opmaak van het gerecht.

Het enige wat ik op dit moment nog zoek zijn borden… Bijna overal hebben zijn mooie schalen te vinden maar die heb ik inmiddels genoeg. Het vinden van mooie oude borden is gewoon erg lastig omdat borden vaak als eerste sneuvelen. Toch ga ik nog elke zaterdag trouw naar de tweedehands winkel hier op dorp, because you never know!

Het eerste serviesje komt uit Mechelen. Zelfs daar kan je me in een tweedehandszaakje vinden, en ik keek m’n ogen uit. Zo veel leuke meubelen en prulletjes! Uiteindelijk kwam ik met dit kleine servies thuis, zo schattig! daaronder zie je een soepterrine die ik uit mijn vertrouwde tweedehands zaak heb gehaald. Deze gebruik ik nu als decoratie en doe er mijn bonnetjes in zodat ik ze niet kwijt raak. Ideaal. Onderaan staan wat schalen die ik van m’n Opa heb gekregen, ze stonden maar te verstoffen zoals ‘ie zelf zei en was blij dat er zo toch nog gebruik van gemaakt wordt. Vanavond wordt het dinner er opgeserveerd!
buy1

buy2

buy3

post bottom


Posted in HOUSE&DECO SHOPPING | February 12th, 2013 6 comments

Secondhand shopping

Zoals welbekend ben ik dol op tweedehands prulletjes. Heerlijk vind ik het om door de paden van de kringloopwinkel (of tweedekans winkel zoals die hier heet) te wandelen op zoek naar schattige spulletjes. Zaterdag was ik weer op pad en ondanks de drukte in de winkel kwam ik toch weer met een lading spullen thuis. Allereerst het spiegeltje, tja… Wat moet ik hier over zeggen? Dit is toch ontzettend schattig! Onbegrijpelijk dat dit spiegeltje niet eerder is meegenomen, maar dat maakte mij des te vrolijker. Daarna kwam ik een enorm zware pan tegen. Niet echt oud of bijzonder maar wel verschrikkelijk handig. Ik heb ‘m net even getest en hij is goedgekeurd. Daarna zie je het kopje, vaasje en een houten kistje. Gewoon leuk ter decoratie in huis. Van oude kopjes heb ik inmiddels al een hele verzameling maar ik vind het zo leuk om te hebben! Daarnaast kocht ik nog een schaaltje voor eten in te serveren, helaas staat deze in de vaatwasser. Binnenkort is ‘ie wel te zien in een yummy-post!

Wat vinden jullie ervan, is dit oude rommel of geeft dit de extra sfeer die een huis nodig heeft?

kringloop1

kringloop6

kringloop2

kringloop3

kringloop5

 

post bottom


Posted in HOUSE&DECO SHOPPING | January 13th, 2013 16 comments

Wintershopping!

Tegenwoordig moet iedereen op de kleintjes letten, en ik ben er dan ook dol op om pas spullen te kopen als ze in de uitverkoop zijn! Nou en in sommige winkels kan je echt los gaan de afgelopen week. In de vrieskou liep ik door de stad en kwam uiteindelijk thuis ben wat leuke items. Allereerst dé winterjas! Deze heb ik een weekje voor m’n shopaanval gekocht bij Didi, een winkel waar ik normaal nooit naar binnen loop. Mijn zoektocht naar een winterjas was een ramp. In de V&D heb ik volgens mij iedere jas aangehad in die hele winkel, maar ik was nergens tevreden mee. Eigenlijk was ik dus al onderweg naar de auto, toen ik deze furry jas buiten zag hangen. En wat is die lekker warm, en ik ben fan van het nepbont dat de gehele voering in beslag neemt.

Vrijdagavond ging ik dus maar weer op pad en kwam met wat leuke hebbedingetjes thuis. Een oorwarmer, zo’n lekkere band om je hoofd. Heerlijk vindt ik ‘m, want ik heb het echt altijd koud. Ook heb ik weer twee treggings gekocht. Soms hebben ze van die leuke aanbiedingen bij de VeroModa, zo als deze; 2 treggings voor 20 euro, wie kan dat nou laten liggen! Ook lag er een B-keuze trui voor de helft van de prijs in een leuk zacht kleurtje, en na een grondige inspectie besloot ik dat het gaatje wat er in zat niet erg opviel en goed te maken was (de hele trui bestaat uit gaten…). Ik griste bij de kassa nog even een dikke sjaal mee, en moe maar voldaan kwam ik thuis.

post bottom


Posted in SHOPPING | December 11th, 2012 13 comments