Travel Flashback: Florence

29 april 2010 – km stand 2460 – Vada   Anne zocht om half acht al naar haar legging terwijl ik me nog een keer omdraaide. Mijn heupen waren wat minder geluxeerd als de dagen ervoor. Hoewel ik prima slaap wordt ik elke ochtend om een uur of zeven wakker met zere heupen en schouderbladen met dank aan het geweldige luchtbed.

Iets na negenen reden we richting Florence. De stad van de kunst en Michelangelo. Het verkeer is in Florence een grote bende. Van markering van weggedeelte hebben ze hier nog nooit gehoord. Er ligt gewoon een lap asfalt en je ziet maar hoe je deze gebruikt. Alle auto’s staan schots en scheef op de baan en je moet maar zien of jij op je bestemde baantje terecht komt. Borden als ‘niet laden en lossen’ of  ‘niet parkeren’ worden massaal genegeerd en zo wordt de moeilijkheidsgraad van het rijden in Italië weer iets opgeschroefd.

florence3

florence4

Nadat we de auto veilig hadden geparkeerd was het nog een heel eind lopen naar het centrum. En daar was het druk. Overal Chinezen, Japanners en schoolkinderen. Een dodelijke combinatie.

florence5

florence6

florence7
We wilden op een terrasje neerstrijken om een welverdiend koud glas sap te bestellen, maar hier betaalde je in het directe centrum een euro of negen voor. We iepen een stuk verder en aan de rivier de ‘Arno’ konden we dan toch voor een acceptabel prijsje wat drinken bestellen. We bekeken alle hotspots van de stad en aan het einde van de dag liepen we weer terug naar de auto. Na een aantal keer fout rijden (Lucie kon ook niet weten dat ze aan het werk waren aan de weg), kwamen we aan op de camping waar de bouwvakkers die daar aan het renoveren waren ons weer begroette in het Italiaans. In gebrekkig Engels met veel handgebaren vroegen ze of we zin hadden om wat te drinken in het dorp die avond, of bedoelde ze dat ze zelf gingen koken? We hadden het niet echt goed verstaan.

Vervolgens hadden we de boel gecanceld want het zou pas een uur of 23.00 worden, en daar hadden we niet echt veel zin in. We reden naar de supermarkt waar we de bouwvakkers toevallig tegen het lijf liepen en ze nodigden ons uit voor een maaltje bij hun thuis. Wij waren al gauw blij want we waren de ijskoude avonden in onze tent zat en konden wel een gewoon huis gebruiken met een TV maarliefst! De discussie over het eten barst los. Op het gasfornuis staat een pan aangekoekte penne die we liever zo laten staan. We besluiten gewoon maar pizza’s te kopen en die in de oven te doen, kan niet veel fout aan gaan. De rest van de avond bestond uit voetbal: Liverpool tegen Atletico. De westerlingen (Anne en ik dus) waren voor Liverpool en de Italianen gingen natuurlijk voor Atletico. We bedankten de heren voor de gastvrijheid en verlieten het pand terug naar ons koude tentje.

post bottom


Posted in TRAVEL UNCATEGORIZED | May 11th, 2014 2 comments

Snapshots of our place

Mijn broer kwam een tijdje geleden met de vraag of ik een oud veilingkistje wilde hebben. Zoiets was gemakkelijk beantwoord met een ‘Ja’ en ik kreeg er uiteindelijke zelfs 2! Het zijn echt supermooie echt oude veilingkistjes met een gebruikte look. Tegenwoordig zijn die dingen helemaal hip, en ik vind het ook een erg gave sfeer hebben in huis.

In het onderste kastje staat de muziekinstallatie van hubby, niet geheel zoals ik voor ogen had maar goed soms moet je ook eens een vierkante meter in laten richten door een ander haha. Het kastje wat er boven op staat heb ik voorzien van een stapeltje oude kinderboeken van W.G. van der Hulst en daar op een lantaarn waarin ik ‘s avonds een kaarsje aan kan steken. Bovenop een leuk lijstje, de klok en een vaas met katjes. Me like!

Daarnaast maar weer even wat fleurigheid in huis gebracht door blauwe druifjes en twee rozen neer te zetten. Geeft altijd een lekker huiselijk gevoel.

house1

house2

house4

house3

house5

 

 

post bottom


Posted in UNCATEGORIZED | January 28th, 2014 7 comments